Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Βρε μπας και δεν είν' ο γιαλός στραβός




Απορούν, πληροφορήθηκα, επιτελείς της κυβέρνησης με την διαμόρφωση των δημοσκοπικών τάσεων όπως αυτές καταγράφηκαν τον Ιούλιο, αν και δεν δημοσιοποιήθηκαν (το γιατί μην το ψάχνετε, οι επιχειρήσεις παραπληροφόρησης να 'ναι καλά!).

 

Του Μάρκου Μουζάκη


Απορούν με την διαπίστωση της σοβαρής ανόδου των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής, της σταθερά ανοδικής τάσης του ΚΚΕ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Απορούν απ' την άλλη με τις καθοδικές τάσεις της Ν.Δ. και τη νέα «βουτιά» του ΠΑΣΟΚ, που απειλείται με εξαφάνιση παρά τις φιλότιμες για το αντίθετο επιχειρήσεις χειραγώγησης από... μεγάλα κανάλια και άλλα συστημικά, καθεστωτικά ΜΜΕ και δημοσιογράφους!

Απορούν ότι παρά τη θερινή ραθυμία είναι γενική σχεδόν η παραδοχή ότι από Σεπτέμβρη την κυβέρνηση την περιμένουν πολύ θερμές μέρες, ακόμα και οριακές εξελίξεις.

Απορούν με όλα τούτα και με πολλά άλλα, συναφή...
Αναρωτήθηκε όμως κάποιος επιτελής αυτής της δικομματικής κυβέρνησης, μήπως δεν είν' ο γιαλός στραβός;

Κοίταξαν καθόλου την μνημονιακή πολιτική τους που βυθίζει τη χώρα ακόμα περισσότερο στη διάλυση και το λαό στην απόγνωση, μια απόγνωση που φέρνει οργή;

Στις μέρες των –έστω λιγοήμερων...- διακοπών τους, μπήκαν στον κόπο να ανταμώσουν με τον κόσμο, να αντικρίσουν τα μονοπάτια της σωρευμένης οργής;

Βέβαια αφενός η ιδεολογική τους τάση και αφετέρου ο φόβος τους να περπατήσουν σαν απλοί πολίτες και όχι σαν φυλασσόμενοι άρχοντες, φυσικά και τους απέτρεψαν απ' το να συγχρωτιστούν με την «πλέμπα»!

Αλλά αν το είχαν κάνει, τότε δεν θα απορούσαν!
Θα είχαν διαπιστώσει, ότι αυτοί αρμενίζουν στραβά.
Τώρα, απλά περιμένουν...

Μοιραίοι, ανήμποροι, τα αστραπόβροντα της λαϊκής αγανάκτησης.

Την αντάρα, τη βοή.
Κι από πάνω προκαλούν κιόλας.

Να, σαν τον αντιπρόεδρο, τον πολιτικά βουλιμικό, ο οποίος ήθελε να κάνει το κυβερνητικό αεροσκάφος... αεροταξί, για να περιφέρει την αλαζονεία του!

Απορούν, ως μη όφειλαν, προκαλούν ως μη όφειλαν!

Ε, έρχεται, σιμώνει η ώρα του λογαριασμού...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.