Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Πάλλης... ξεκίνημα

Από την περίοδο της κατάρρευσης της κυπριακής οικονομίας και του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, μέχρι την εμφάνιση της παιδικής χαράς του ναζισμού στην έπαυλη του εφοπλιστή Πάλλη, η νεώτερη ελληνική ιστορία βιώνει μία ασταμάτητη αφαίμαξη των οικοδεσποτών πάσης φύσεως πολιτικής εξουσίας.








Το πάθημα Κοσκωτά δεν έγινε ποτέ μάθημα κι έτσι από την χαζοχαρούμενη εποχή Σημίτη κληρονομήσαμε μία σειρά από φυντάνια των μέσων ενημέρωσης και της εγχώριας τραπεζοκρατικής οικονομίας που τα ίδια τους τα μέσα πρόβαλαν ως "επιτυχημένους" αλλά κι ως "καταλληλότερους".



Ο ένας μετά τον άλλο υποδέχθηκαν στις ταπεινές επαύλεις τους ολόκληρη την πολιτική ηγεσία της χώρας η οποία σκούπιζε τα υγρά της από τον οίστρο υπερηφάνειας που την αγκάλιαζε η χαρούμενη συντροφιά των εγκληματιών.



Από αυτήν δεν γλίτωσε κανείς. Ούτε το θαύμα της φύσης, Λαυρεντιάδης, ούτε ο υπέρλαμπρος Ρέστης, ούτε ο καταλληλότερος Βγενόπουλος, ο οποίος υπήρξε ο μόνος μη-πολιτικός που παρουσιαζόταν ως ο πλέον καλύτερος υποψήφιος για το πρωθυπουργικό αξίωμα. 



Τελικά, ο ένας μετά τον άλλο μπλέξανε σε κάθε είδους σκάνδαλο. Κάποιοι βρίσκονται ήδη στον Κορυδαλλό. Άλλοι φλερτάρουν μαζί του και μερικοί ελπίζουν ακόμη ότι θα καταφέρουν να βγουν από τη δίνη της κατάρρευσης των πολιτικών προστατών τους όσο το δυνατόν πιο αλώβητοι.

Κανείς όμως δεν μπορεί να σβήσει τις αναμνηστικές φωτογραφίες παρέα με τα ευτυχισμένα πολιτικά πρόσωπα που "δεν είχαν ιδέα" για το εγκληματικό προφίλ των διπρόσωπων ευεργετών τους.



Κι ύστερα ήρθε ο Πάλλης με το μαυσωλείο του Γ' Ράιχ. Αυτός που όχι μόνο παρουσιάστηκε ως ο εφοπλιστής που έκανε το μεγαλύτερο σκουπίδι της σύγχρονης μιντιακής χωματερής "ανεξάρτητο", αλλά που παρέα με τον φυλακισμένο σήμερα Ρέστη, εισέπραξε την ίδια αποτυχία με τον Κοσκωτά τον Λαυρεντιάδη αλλά και πολλούς ακόμη φυρερίσκους του τραπέζο-ενημερωτικού κατεστημένου κι όχι μόνο.



Κοινό σημείο όλων αυτών οι φωτογραφίες και οι δεξιώσεις με κεντρική θέση στο κάδρο τους την πολιτική ηγεσία του τόπου. 



Αλήθεια πώς αισθάνεται ο "αντάρτης" Κάρολος Παπούλιας που από τα εγκαίνια του μουσείου του ναζί και καταζητούμενου Πάλλη βρέθηκε να μετρά τις σβάστικες στο υπογειό του; 



Πιθανότατα να πει ότι δεν ήξερε τίποτα. Όμως κανείς τελικά δεν ξέρει τίποτα. Όλοι βρίσκονται στο σκοτάδι κι ούτε ένας δεν νιώθει την ανάγκη να απολογηθεί για οτιδήποτε. Ακόμη κι αν στο στομάχι του βρέθηκε φαγητό σερβιρισμένο από την κουζίνα του εμπόρου όπλων. Ακόμη κι αν νομίζει ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο, κρυμμένος πίσω από την μικρό-μου-πόνυ-μη-βία.




Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα. Στη μέση μπήκαν πολλά και μαζεμένα, γεμάτα σβάστικες και Αδόλφους Όσο κι αν το προσπαθούν, δεν θα ξεμπερδέψουν. Δεν πρέπει.


 Όχι "Πάλλη"...



ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.