Τρίτη 23 Μαΐου 2017

500 ευρώ το μήνα για τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής

Εάν κάποια στοιχεία μπορούν να δείξουν ακαριαία τι συμβαίνει σε μια κοινωνία είναι εκείνα για τους απόμαχους της δουλειάς και για τα παιδιά. 

Από τα στοιχεία του ηλεκτρονικού συστήματος «ΗΛΙΟΣ» που έδωσε στη δημοσιότητα το  υπουργείο Εργασίας προκύπτει ότι περίπου 1,2 εκατομμύριο συνταξιούχοι λαμβάνουν κύριες συντάξεις που δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ. Χρειαζόμαστε κάτι άλλο;… 
Παράλληλα από 500 έως 1.000 ευρώ, λαμβάνουν 962.466 συνταξιούχοι.
Σύμφωνα με τα υπόλοιπα στοιχεία  η μέση κύρια σύνταξη ανερχόταν στα 722 ευρώ τον Δεκέμβριο του 2016 και η μέση επικουρική στα 170 ευρώ, με τα μέσα μερίσματα που λαμβάνονται από τους συνταξιούχους να φτάνουν στα 97 ευρώ.  Δείτε αναλυτικά εδώ.
Ας πάμε τώρα στα παιδιά. Πολλά τα στοιχεία που αποτυπώνουν την κατάσταση για τα παιδιά στη χώρα μας, αλλά θυμηθήκαμε ένα που αναδείξαμε πριν λίγο διάστημα, υπό τον τίτλο Η πείνα είναι ντροπή!:  «Το 2015 σχεδόν ένα στα δύο παιδιά στην Ελλάδα ζουν σε συνθήκες υλικής αποστέρησης», διαπίστωνε πρόσφατη έκθεση της UNICEF. 
Σε αυτή τη χώρα, λοιπόν, τολμούν και μιλούν και τάζουν «ανάκαμψη» και «ανάπτυξη». 
Ποίοι; Αυτοί που μας έχουν φέρει μέχρι εδώ και συνεχίζουν την πολιτική της εξαθλίωσης των γονιών μας και της πείνας για τα παιδιά μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.