Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

...αν θυμηθούμε τι έλεγε και τι έκανε, θα γελάμε και θα κλαίμε!





 αρκετά μας φλόμωσαν με το... Ευρωπαϊκό ιδεώδες του Μακρόν και πολύ θα μας παραμυθιάσουν με τις εξαγγελίες τους στα...
εγκαίνια της ΔΕΘ.



Ποτέ αυτές οι εξαγγελίες δεν έπιασαν τόπο, από κανέναν Πρωθυπουργό, πόσο μάλλον από τον σημερινό, που αν θυμηθούμε τι έλεγε και τι έκανε

, θα γελάμε και θα κλαίμε!!!!


Κατάργηση του Μνημονίου
«Θα καταργήσω το Μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο», έταζε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι η ετυμηγορία του ελληνικού λαού ακυρώνει τα μνημόνια. Κατηγορούσε συλλήβδην τα κόμματα της εξουσίας ως μνημονιακά και οι οπαδοί τους χαρακτηρίζονταν ως «γερμανοτσολιάδες» και «προδότες»

Υπογράφει δύο Μνημόνια
Όχι μόνο δεν κατάργησε το Μνημόνιο ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο τρίτο, πιο σκληρό, Μνημόνιο το καλοκαίρι του 2015. Και τώρα βαδίζουμε ολοταχώς προς ένα τέταρτο Μνημόνιο, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. θα γίνει η πρώτη που θα έχει υπογράψει δύο Μνημόνια.

Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ
Ο κ. Τσίπρας κατηγορούσε τους Σαμαρά και Βενιζέλο «για διάλυση και εκποίηση της ΔΕΗ». Ο ίδιος υποσχόταν: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε να επανέλθει η ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο ως 100% δημόσια επιχείρηση. Διότι για εμάς αυτό είναι αξίωμα. Η Ενέργεια είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό».
Πουλάει και τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια
Πλέον, η πώληση της ΔΕΗ από εθνικό έγκλημα έγινε… αριστερή πολιτική. Η πώληση του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών εργοστασίων της ΔΕΗ είναι ante portas και ο κ. Τσίπρας διαμηνύει στους διαφωνούντες ότι «εάν εγώ μπορώ να διαχειριστώ ιδεολογικά μια υποχώρηση στο θέμα της ΔΕΗ, μπορούν και όσοι διαφωνούν».

Δημόσια τα αεροδρόμια
«Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων», διακήρυττε ο Αλέξης Τσίπρας. Ενώ ο Αλέκος Φλαμπουράρης ανέφερε: «Τα λιμάνια κανείς δεν θα τα πάρει. Και το σιδηρόδρομο κανείς δεν θα τον πάρει. Και τα αεροδρόμια κανείς δεν θα τα πάρει».
Παραδίδει στη Fraport
Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία παράδοσης 14 αεροδρομίων (Θεσσαλονίκη, Άκτιο, Καβάλα,Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κως, Μύκονος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Ζάκυνθος), στη Fraport Greece. Η εταιρία αναλαμβάνει τη λειτουργία, συντήρηση και ανάπτυξή τους για τα επόμενα 40 χρόνια.

«Όχι» στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
Ο κ. Τσίπρας διακήρυττε ότι θα σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. «Δεν θα επιτρέψουμε η δημόσια περιουσία και οι υποδομές να περάσουν στα νύχια του ΤΑΙΠΕΔ και των ποικιλώνυμων συμφερόντων» ανέφερε τον Ιανουάριο του 2015, ενώ έλεγε ότι το «Ελληνικό δεν πωλείται».
Την υποθήκευσε για 99 χρόνια
Ο κ. Τσίπρας μετέτρεψε με το «μαγικό ραβδί» του το ΤΑΙΠΕΔ σε Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων και υποθήκευσε την περιουσία της χώρας για 99 χρόνια, ενώ για το Ελληνικό έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ της Lamda Development και του ΤΑΙΠΕΔ που «ξεμπλόκαρε» την επένδυση στην έκταση του πρώην αεροδρομίου.

Σύνταξη σε όλους
«Θα δοθεί η 13η σύνταξη», υποσχόταν στους συνταξιούχους ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος τόνιζε, επίσης, ότι… δεν θα δουν οι συνταξιούχοι να μειώνονται οι συντάξεις τους! «Καμία περικοπή κύριων και επικουρικών συντάξεων. Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας», ήταν οι εξαγγελίες του!
Έκοψε και το ΕΚΑΣ
Οι συντάξεις μειώθηκαν, 13η σύνταξη δεν δόθηκε, μόνο ως κακόγουστη φάρσα το εφάπαξ επίδομα. Το ΕΚΑΣ μειώθηκε στο μισό, ενώ από το 2019 αναμένεται να καταργηθεί. Αυξήθηκε η εισφορά στον ΕΟΠΥΥ από 4% σε 6%, καθώς και τα όριο ηλικίας. Επίσης, ενώ η βασική σύνταξη δεν μπορούσε να είναι κάτω από 486 ευρώ, τώρα θα φτάνει τα 296 ευρώ.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ήταν σημαία στον προεκλογικό λόγο του Αλέξη Τσίπρα, καθώς γνώριζε ότι είχε «πονέσει» τους πολίτες. «Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος παράλογος. Δεν διορθώνεται, καταργείται» έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας πολλούς να τον πιστέψουν…
Τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ έρχονται αμείωτα
Ο ΕΝΦΙΑ ποτέ δεν καταργήθηκε. Αντίθετα, παραμένει αβάσταχτος για τους Έλληνες φορολογουμένους, οι οποίοι εξακολουθούν να βλέπουν τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ να έρχονται αμείωτα. Το συνολικό ποσό που βγαίνει από τις τσέπες του ελληνικού λαού φτάνει τα 3,5 δισ. ευρώ.

751 ευρώ ο κατώτατος μισθός
«Ο κατώτατος μισθός θα επιστρέψει στα 751 ευρώ για όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως ηλικίας», ανέφερε το περιλάλητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο υποστήριζε υποστηρίζοντας ότι «η επαναφορά του κατώτατου μισθού όχι μόνο δεν έχει δημοσιονομικό κόστος, αλλά θα έχει από μόνη του και αναπτυξιακό αποτέλεσμα».

586 ευρώ ο κατώτατος μισθός
Τελικά, ο κατώτατος μισθός είναι 586 ευρώ για τους εργαζομένους και 511 ευρώ για εργαζομένους κάτω των 25 χρόνων. Αλλά όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι δεν παίρνουν ούτε αυτά, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του «ΕΡΓΑΝΗ», η ελαστική εργασία, δηλαδή η μερική απασχόληση, κερδίζει έδαφος.

Σπίτια κοκκινα δανεια
Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη
Νέα «σεισάχθεια» για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων έταξε ο κ. Τσίπρας. «Δεν θα επιτρέψουμε στα “κοράκια” των διεθνών ξένων funds να κερδοσκοπήσουν δημεύοντας τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών. Θα προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία των Ελλήνων πολιτών. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», έλεγε.

Κανένα σπίτι σε χέρια ιδιοκτήτη
Καμία προστασία της κατοικίας τους δεν έχουν όσοι έχουν χρέη έναντι του Δημοσίου, ενώ μπορεί να γίνει πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας όταν υπάρχουν χρέη από επιχειρηματικά δάνεια. Ακολούθως, αυτό αναμένεται να ισχύσει αργότερα και για τα στεγαστικά δάνεια.

Αύξηση αφορολογήτου στα 12.000 ευρώ
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε δεσμευθεί ότι η αύξηση του αφορολογήτου στα 12.000 ευρώ θα ήταν από τις πρώτες παρεμβάσεις που θα έκανε ανακοινώνοντας το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Έταζε λιγότερους φόρους και ότι οι φορολογούμενοι θα πλήρωναν λιγότερα.

Συμφώνησε να πέσει κάτω από τα 6.000 ευρώ
Πότε δεν είδαμε το αφορολόγητο να φτάνει στις 12. 000 ευρώ. Αντίθετα, μειώθηκε και άλλο, και σήμερα το αφορολογητο είναι στα 8.636 ευρώ. Με τη νέα συμφωνία που αναμένεται να υπογράψει η κυβέρνηση το αφορολόγητο θα κλειδώσει στις 5.636 ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες το 2020.

«Go back, κ. Μέρκελ»
«Go back κ. Μέρκελ, go back κύριε Σόιμπλε, go back κύριοι της συντηρητικής νομεκλατούρας»,
 φώναζε ο Αλέξης Τσίπρας κουνώντας το δάχτυλο προς τους δανειστές. «Η Ελλάδα δεν είναι πειραματόζωο». Είχε, επίσης, αποκαλέσει τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, «Ολαντέου».

Η καλύτερη φίλη
Ο «αριστερός» κ. Τσίπρας δεν έχει πρόβλημα να συναγελάζεται με τους κυρίους της συντηρητικής νομεκλατούρας. Ο Ολαντρέου έγινε ο καλύτερος του φίλος ενώ ο πολέμιος του μερκελισμού, όπως παρουσίαζε τον εαυτό του, έχει άμεση επικοινωνία με την κ. Μέρκελ, στην οποία προσφεύγει συχνά.

Θα «χορεύουν» οι Αγορές
«Θα χτυπάω τα νταούλια και οι Αγορές θα χορεύουν» ήταν η ατάκα του κ. Τσίπρα που θα θυμούνται όλοι, καθώς υποστήριζε ότι ήξερε να διαπραγματευτεί καλύτερα από τους άλλους. Με φόβητρο ένα πιθανό Grexit πίστευε ότι θα τρόμαζε τις διεθνείς Αγορές.
86 δισ. ευρώ η ζημιά το 2015
Με την «περήφανη» διαπραγμάτευση των πρώτων μηνών η χώρα οδηγήθηκε σε capital controls, ενώ κ. Τσίπρας αντιλήφθηκε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικων Β. Σόιμπλε όχι μόνο δεν τρόμαζε από ένα Grexit, αλλά το επιδίωκε κιόλας. Αυτή η τακτική στοίχισε στη χώρα 86 δισ. ευρώ.

Κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης
«Επαναφέρουμε τη λιανική τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης στα 0,90 ευρώ ανά λίτρο. Η επαναφορά του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο επίπεδο πριν από την εξίσωση με τον αντίστοιχο φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης θα αυξήσει σημαντικά την κατανάλωση. Οι άνθρωποι θα ξανανάψουν τα καλοριφέρ τους», έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αυξήθηκε ο ειδικός φόρος στα καύσιμα
«Φωτιά» στις τσέπες των Ελλήνων ήταν η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα που έκανε η κυβέρνηση. Ο κόσμος διστάζει να ανάψει το καλοριφέρ, ενώ στα ύψη είναι και οι τιμές της βενζίνης.


ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.