Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

«Η ειρήνη ξεκινάει με την αγάπη» – Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης







 η φωτογραφία ενός μικρού προσφυγόπουλου που περπατά μόνο στην Εθνική Οδό προς την Ειδομένη.
Το προσφυγόπουλο φαίνεται να περπατά μόνο του στην άκρη του δρόμου, σέρνοντας μια τσάντα και κρατώντας το μπουφάν στο χέρι του. 
Είναι άγνωστο αν πρόκειται για ένα ακόμα από τα χιλιάδες ασυνόδευτα ανήλικα που προσπαθούν να επιβιώσουν στο δρόμο προς την Ευρώπη ή αν κάποιοι γνωστοί οι συγγενείς βρίσκονται κοντά του.


Σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, η οποία καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1981 απ’ τον ΟΗΕ.
Όπως είχε πει και ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, «δεν υπήρξε ποτέ καλός πόλεμος ή κακή ειρήνη».
 Έτσι, πρέπει να ενώσουμε όλοι τα χέρια και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα κατά του πολέμου, που δυστυχώς, ακόμα και στις μέρες μας συνεχίζει να πλήττει χώρες του κόσμου και να προκαλεί το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.

Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης και η υποκρισία της ανθρωπότητας


Η καθιέρωση το 1981 από τον ΟΗΕ -εν μέσω ψυχρού πολέμου- της 21ης Σεπτεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης, αφήνει -36 χρόνια μετά την υιοθέτησή της- μια γλυκόπικρη γεύση σε όλους όσους επιμένουν να αγωνίζονται γι’  αυτό το πανανθρώπινο ιδανικό χωρίς ιδιοτέλεια πέρα και έξω από πολιτικές, ιδεολογικές ή άλλες αγκυλώσεις αλλά και από μονοσήμαντους και μονοδιάστατους περιορισμούς.
 Δυστυχώς για την ανθρωπότητα, η εμπέδωση της ειρήνης και συνακόλουθα η ειρηνική επίλυση των διεθνών διαφορών, αποτελούν ακόμα και σήμερα, στα μισά της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα, πολυπόθητο ζητούμενο παρά την υιοθέτηση του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τη συγκρότηση του ΟΗΕ αμέσως μετά το πέρας του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου πίσω στο μακρινό 1945.

Ο κόσμος μας, ακόμα και σήμερα, συνταράσσεται από ένοπλες συγκρούσεις, συρράξεις και πολέμους όλων των μορφών, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης που αποτελούν όνειδος και ντροπή για τον ανθρώπινο πολιτισμό. 
Εύλογα λοιπόν διερωτάται κανείς, αν υπάρχει χώρος ή λόγος για τον εορτασμό μιας τέτοιας ημέρας.
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν΄αγωνίζεσαι για την ειρήνη και
για το δίκαιο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.