Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Ιδού η νέα Αλλαγή με το «Θείο Βρέφος» σε ρόλο... big boss



Αν είναι κάτι που έμεινε από τις χθεσινές εκλογές της Κεντροαριστεράς ήταν μια φωτογραφία, μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Οι Κινέζοι λένε: «Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις», αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν απλά 1.000 λέξεις, ήταν ολόκληρη η ιστορία του ΠΑΣΟΚ.

Είναι η γνωστή πλέον φωτογραφία που δείχνει τον Κώστα Λαλιώτη να κάθεται άνετος πάνω στο γραφείο της Φώφης Γεννήματα και να καπνίζει το πούρο της νίκης, ιδιαίτερα χαρούμενος.
Δεν είναι απλά ότι δείχνει ποιος είναι το μεγάλο αφεντικό, ποιος θα συνεχίσει να κάνει κουμάντο στη δημοκρατική παράταξη, ακόμη κι αν έγινε μια μεγάλη προσπάθεια να αναγεννηθεί, να μεγαλώσει και να επαναπατρίσει όσους ψηφοφόρους πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι ότι η φωτογραφία αυτή περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο ποιο είναι σήμερα το κέντρο, ποιο είναι το ΠΑΣΟΚ που ο κόσμος χθες ψήφισε ότι το θέλει πρωταγωνιστή των εξελίξεων.
Και είναι ένα δείγμα για το πώς χιλιάδες Έλληνες ψηφοφόροι βλέπουν το ΠΑΣΟΚ, βλέπουν την λεγόμενη δημοκρατική παράταξη.
Το «Θείο Βρέφος» σε ρόλο big boss να κανονίζει τις εξελίξεις, ουσιαστικά την μελλοντική σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ και του νέου φορέα με στόχο να κόψει το δρόμο της ΝΔ προς την εξουσία. 
Γι’ αυτό… χαίρεται ο Κώστας και χαμογελάει για τη νίκη της κ. Γεννηματά. Η εκλεγμένη πρόεδρος είναι ουσιαστικά όμηρος της παλαιοπαπανδρεϊκής παρέας που κυβέρνησε τη χώρα πριν… δεκαετίες και ακόμη και σήμερα θέλει να παίζει κεντρικό ρόλο.
Γιατί μαζί με τον Λαλιώτη πανηγύριζαν κι άλλοι πολλοί. Ο Τσούρας, ο Γείτονας, κάποια ραμολί που ήταν γέροι τη δεκαετία του '80 και σήμερα στηρίζουν Φώφη. Και είναι αυτοί που μαζικά ψήφισαν την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Όσοι ήταν 70 ετών και πάνω και ακούνε τις λέξεις «Παπανδρέου» ή «Γεννηματάς» και νομίζουν ότι θα έρθει η… ανάσταση του παλαιού ΠΑΣΟΚ και θα βγει ξανά ο Ανδρέας στα μπαλκόνια.
Αυτό ήθελαν οι 80 χιλιάδες και πλέον που ψήφισαν χθες Φώφη. Αυτό ακριβώς ήθελε ο… σοφός λαός. Τον Κώστα Λαλιώτη και όλον εκείνο τον πράσινο εσμό που καταδυνάστευσε τη χώρα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, να έχει «καταλάβει» το γραφείο της προέδρου κ. Γεννηματά που νομίζει ότι είναι αρχηγός αλλά τελικά απλώς… προεδρεύει.
Το επόμενο διάστημα, κι όσο πλησιάζουμε στις εκλογές θα δούμε να ξετυλίγεται το σχέδιο Λαλιώτη για προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Τσίπρα. Θα δούμε, με αφορμή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για απλή αναλογική, το σοκ που θα πάθει το… ΠΑΣΟΚ που θα κληθεί να αποφασίσει αν θέλει περισσότερους βουλευτές με αντάλλαγμα την συγκυβέρνηση με τον κ. Τσίπρα.
Θα πρέπει να αποφασίσει αν τελικά αξίζει τον κόπο να γεμίζεις τα βουλευτικά έδρανα αλλά να οδηγείς την πατρίδα σε ακυβερνησία ή σε κυβερνήσεις κομμάτων που κάθονται στο ίδιο τραπέζι αλλά δεν έχουν καμιά σχέση. Όπως έγινε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Καμμένο….
Τι θέλει άραγε η κ. Γεννήματα; Να γίνει διάδοχος του Πάνου Καμμένου στην κυβέρνηση; Γι’ αυτό έγινε όλη αυτή η προσπάθεια για να αναγεννηθεί η κεντροαριστερά; Ντροπή, είναι η μόνη λέξη. Και προσβολή σε όσους Έλληνες πολίτες πιστεύουν στην πολιτική ανανέωση, στην ανατροπή του πολιτικού συστήματος που βούλιαξε τη χώρα.
Δείτε τη φωτογραφία. Ιδού η νέα αλλαγή που ευαγγελιζόταν η κ. Γεννηματά. Μωρέ 6% και πολύ σας είναι στις εκλογές...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.