Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Η εκδίκηση της Αριστεράς

Ίσως η σημερινή μέρα να είναι η χειρότερη για τον Τσίπρα. Ποτέ δεν τον έχουμε δει τόσο εκνευρισμένο να επιτίθεται με μένος κατά των αντιπάλων του πετώντας παπανδρεϊκά τσιτάτα... κι όποιον πάρει ο χάρος.
Μόνο που οι αντίπαλοι αυτή τη φορά δεν ήταν μόνο εκ δεξιών, αλλά και εξ αριστερών.
Κι αυτό ήταν που τον στρίμωξε. Μέχρι τώρα ουσιαστικά είχε να αντιμετωπίσει μόνο την... επάρατη δεξιά, συνεπώς μπορούσε να παίξει με άνεση στο δήθεν αριστερό γήπεδό του και να καλλιεργεί απρόσκοπτα τον διχασμό που τόσο λατρεύει.
Από την στιγμή όμως που μπήκε στον χορό το ΚΚΕ το... αριστερό προσωπείο του κατέρρευσε.
Ζορίστηκε βλέπετε με το ντου του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας, με αφορμή τη διάταξη που επί της ουσίας καταργεί την απεργία, κι έντρομος επιχείρησε να μας πείσει πως αυτός είναι ο πραγματικός αριστερός που αγωνίζεται για τα δικαιώματα του λαού. Αντίθετα, όπως μας είπε, το ΚΚΕ πορεύεται με τη λογική ότι κάποτε, τη δεύτερα παρουσία θα γίνει η επανάσταση σαν τους… χιλιαστές.
Ως αναμενόμενο, λίγο μετά, ανέβηκε στο βήμα ο Δ. Κουτσόυμπας και του αφαίρεσε και το τελευταίο... αριστερό φύλλο συκής.
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διασυρμό του λαοπλάνου. Γιατί είναι άλλο να σε κατηγορεί η δεξιά για νεοφιλελεύθερο κι άλλο η αριστερά.
Μπορεί το ΚΚΕ μέχρι στιγμής να έβαζε εμμέσως πλάτη στον Τσίπρα, άλλα ήταν αναπόφευκτο να μην αντιδράσει στην κατάργηση της απεργίας. Έτσι ήταν μονόδρομος η απόφαση να πάρει πίσω το αίμα της Αριστεράς την οποία ο Τσίπρας εξευτέλισε, όσο κανείς άλλος.
Πρόκειται για την πρώτη ουσιαστική πολιτική ήττα του λαοπρόβλητου. Μέχρι τώρα, όπως είπαμε, μπορούσε να πολώσει το κλίμα μέσω του αριστερού και δεξιού διχασμού ώστε να μπορέσει να επαναπατρίσει ή να διατηρήσει τις αριστερές ψήφους. Με τον Περισσό όμως να του χαλάει το αριστερό προφίλ, είναι προφανές ότι θα πρέπει να βρει άλλο τρόπο να μαγέψει τα αυταπατημένα συντρόφια.
Α, ρε Αλέξη, μέχρι πότε νόμιζες ότι θα κοροϊδεύεις τουν πάντες;
Ψέλλισες και κάτι για επιστροφή επιδομάτων, για δίκαιη ανάπτυξη και έξοδο από τα μνημόνια. Ποιος τους δίνει σημασία...
Εδώ σου πήραν το... αριστερό σκαλπ...



ΠΗΓΗ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.