Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Όψιμος... Τουρκοφάγος


Θαυμάσαμε όλοι τον στιβαρό λόγο του πρωθυπουργού, τις πατριωτικές κορώνες και τα αυστηρά μηνύματα που έστειλε στους Τούρκους. Αν δεν είχε κανείς εικόνα και άκουγε μόνο θα νόμιζε ότι μιλά ο Νικηταράς ο Τουρκοφάγος.

Μα τόση αποφασιστικότητα; Τόσο σθένος και χωρίς να φοβάται μη τυχόν και τον πάρει τηλέφωνο ο… κουμπάρος του άλλου και του τραβήξει το αυτί;
Δύο 24ωρα αφότου οι Τούρκοι έκαναν κουμπότρυπες τα ελληνικά χωρικά ύδατα ο Αλέξης Τσίπρας πήγε να μιλήσει στο Λιμενικό και να συγχαρεί το πλήρωμα του «Γαύδος» που παρ’ ολίγον να μετατραπεί σε… ελικόπτερο σαν κι αυτό που έπεσε στα Ίμια το 1996 γιατί… είχε κακές καιρικές συνθήκες.
Μετά από 48 και πλέον ώρες ο Τσίπρας θυμήθηκε ότι είναι αρχηγός του κράτους κι ότι αναπάντητες προκλήσεις μετατρέπονται σε άμεσες απειλές.
Ο πρωθυπουργός, που δεν είχε καν τα κότσια να πάει σε μια φρεγάτα και απλά μετέβη στο ασφαλές περιβάλλον του υπουργείου Ναυτιλίας, μας είπε πολλά και διάφορα… αλλά αδιάφορα.
Άλλωστε, η ιστορία άλλα έχει γράψει. Να σας τα θυμίσουμε;
Στις 12 παρά 20 της Δευτέρας τουρκικό πλοίο διεμβολίζει το ελληνικό σκάφος. Αν δεν έκανε ελιγμό θα το είχαν βυθίσει και θα είχαμε θύματα.
Περνά η νύχτα, έρχεται το πρωί και καμιά αντίδραση. Η κυβέρνηση μοιάζει να έχει μάθει το περιστατικό από τα μέσα ενημέρωσης. Από τις 9 το πρωί το έπαιζαν όλα ταsitesκαι τα κανάλια και η πρώτη δήλωση έρχεται κατά τις 10 από τον Τζανακόπουλο που λέει ουσιαστικά ότι… δεν ξέρει.
Μετά τις 2 το μεσημέρι βγάζει ανακοίνωση το Λιμενικό που επιβεβαιώνει το περιστατικό και στις… 6 το απόγευμα μαθαίνουμε ότι η κυβέρνηση έκανε έντονο διάβημα στην Άγκυρα και κάλεσε και τον πρέσβη… να του σκίσει κανένα καλσόν.
Όλες αυτές τις ώρες τα τουρκικά ΜΜΕ παίζουν το παιχνίδι των διαρροών και κατά τις 9 το Μαξίμου διαρρέει ότι είχαν επικοινωνία ο Τσίπρας με τον Γιλντιρίμ με… πρωτοβουλία του Τούρκου. Όχι δηλαδή του χτυπημένου, του δαρμένου, αλλά του θύτη. Και βεβαίως η Άγκυρα αρνείται ότι ήταν σε ελληνικά χωρικά ύδατα κι ότι για το επεισόδιο τονίζει ότι φταίει η Ελλάδα.
Αυτό λοιπόν είναι περήφανη εξωτερική πολιτική. Παρεμπιπτόντως, ο Καμμένος αναζητείται και… καταζητείται ο δε Κοτζιάς παίζει κάπου μπιρίμπα το όνομα των Σκοπίων με τον Ντιμιτρόφ.
Αυτά είναι λοιπόν τα πραγματικά περιστατικά κι έρχεται σήμερα ο νέος Νικηταράς να μας κάνει πατριωτικό κήρυγμα και να μας πει πόσο περήφανος είναι για τους Έλληνες στρατιώτες. 
Πόσο καλό είναι το Λιμενικό και πόσο ψύχραιμο. Ποιοι, αυτοί που δεν παίρνουν ούτε καν το επίδομα 100 ευρώ για την παραμεθόριο διότι η έδρα τους είναι ο Πειραιάς.
Ο Τσίπρας λοιπόν κρατά την τύχη της χώρας στα χέρια του. Αυτός θα αντιμετωπίσει τα νέα… Ίμια και θα μας κάνει περήφανους; Θεός φυλάξοι...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.