Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Πανηγυρίζουν που έχουμε ακόμη capital controls

 Από το πρωί μας πληροφόρησε η εφημερίδα Έθνος που… καμιά σχέση δεν έχει με την κυβέρνηση, πώς χαλαρώνουν τα capital controls.
Με περισσή χαρά που η κυβέρνηση επιτέλους τα κατάφερε και θα μπορούμε να παίρνουμε 2.300 ευρώ το μήνα αντί για 1.800 ευρώ τώρα.
Τεράστια επιτυχία που θα μπορούσε να είναι προσωπική. Του Τσίπρα και του Τσακαλώτου.
 Ε, όχι και αρχηγός συμμορίας ο πρωθυπουργός μας, που λέει και ο Σαμαράς. Αυτός είναι τιτανοτεράστιος.
2,5 χρόνια και βάλε από τότε που μας έβαλαν τους τραπεζικούς περιορισμούς, από τότε που ο Παππάς έλεγε ότι είναι μια καλή νύχτα, όταν ανακοίνωναν το δημοψήφισμα.
Πέρασε τόσος καιρός από εκείνη την ντροπιαστική ημέρα για τη χώρα και για την οικονομία ειδικότερα. Κι όπως όλοι θυμόμαστε, ακούσαμε ουκ ολίγες φορές να μας υπόσχονται ότι θα αρθούν οι περιορισμοί.
Θυμάστε την Κατσέλη κάθε λίγο και λιγάκι να ανακοινώνει την χαλάρωσή τους; Θυμάστε τον Τσακαλώτο και τον Σταθάκη αλλά και πολλούς άλλους να λένε ότι βγαίνουμε από τα ασφυκτικά πλαίσια;
Κι όμως, 2,5 χρόνια μετά μας ανακοινώνουν ότι θα παίρνουμε περισσότερα λεφτά το μήνα, από τα δικά μας λεφτά, και το θεωρούμε καλό νέο. Απίστευτα πράγματα. Έχουμε κάνει κανονικότητα το γεγονός ότι ουσιαστικά οι τράπεζες παραμένουν «κλειστές».
Αντί να είναι κανονικότητα ότι πρέπει να πληρώσει ο Βαρουφάκης, ο Τσίπρας και οι άλλοι που έλεγαν «αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες», τους αφήνουμε ακόμη να μας δουλεύουν.
Είναι κανονικότητα ότι η φουλ ΣΥΡΙΖΑ εφημερίδα μας λέει ότι επέτρεψε η αισιοδοξία κι ότι η χαλάρωση των capital controls αντανακλά την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία του Τσίπρα.
Βρε αδέρφια. Έχω 20 χιλιάρικα στην τράπεζα. Είναι δικά μου, τα έβγαλα με αίμα και θέλω τώρα να πάω να τα σηκώσω και να τα πάρω σπίτι μου να τα ξοδέψω. Μπορώ κύριε Παππά, κύριε Τσίπρα και κύριε Βαρουφάκη;
Όχι δεν μπορούμε γιατί μόνο η Ελλάδα και ίσως κάποια αφρικανική χώρα έχουν τραπεζικούς περιορισμούς.
Γι’ αυτό… αι σιχτίρ με την χαλάρωση τωνcapitalcontrols. Είστε ψεύτες και συνεχίζετε να ταΐζετε σανό τον κόσμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.