Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες η Ελλάδα»



Ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης για το θέμα των Τούρκων στρατιωτικών που έχουν άσυλο στην Ελλάδα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.
Με γραπτή ανακοίνωση του, σχολιάζει την απόφαση του ελληνικού Συμβουλίου της Επικρατείας για την απελευθέρωση του Süleyman Özkaynakçı (Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσί) με περιοριστικούς όρους.
Το Τουρκικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση χαρακτηρίζει την Ελλάδα χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες και ισχυρίζεται ότι η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης «τραυματίζει τη δημόσια συνείδηση» και απαιτεί την «έκδοση και εκδίκαση» των στρατιωτικών στην Τουρκία. 
Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ έχει ως εξής:
«Χθες (19 Απριλίου) έγινε γνωστό ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας της Ελλάδος αποφάσισε την απελευθέρωση του Süleyman Özkaynakçı, ενός από τους οκτώ πραξικοπηματίες που ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα και συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Παρά τους ισχυρισμούς ότι απελευθερώθηκε με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, αυτή η απόφαση έδειξε ότι δεν λαμβάνονται τα δέοντα μέτρα για έναν προδότη που συμμετείχε σε απόπειρα πραξικοπήματος και για μία ακόμα φορά δείχνει ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες.
Επιπλέον, οι ελληνικές αρχές κάνουν δηλώσεις στον Τύπο ότι τις επόμενες μέρες θα απελευθερωθούν και οι υπόλοιποι πραξικοπηματίες. Αυτό το θέμα δεν μπορεί να εξηγηθεί ως απλή εφαρμογή σχετικά με τη διάρκεια κράτησης όπως ισχυρίζονται οι ελληνικές αρχές.
Η ελληνική δικαιοσύνη προλειαίνει το έδαφος για ένα τέτοιο αποτέλεσμα που τραυματίζει τη δημόσια συνείδηση με την επαναλαμβανόμενη απόρριψη της έκδοσης των προδοτών πραξικοπηματιών που στράφηκαν κατά της δημοκρατίας στην χώρα μας.
Συνεχίζεται η αποφασιστικότητά μας σε ό,τι αφορά την έκδοση και την εκδίκαση των πραξικοπηματιών δραπετών στην χώρα μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.